Home / Sport / William Nilanders leder partiet mot den eviga rival Montreal

William Nilanders leder partiet mot den eviga rival MontrealFrån: Per jury

Publicerad:

New York. William Nylander startade NHL-säsongen med ett försprång ikväll.

Han redogjorde för två mål och en assist i öppningssegern i Toronto mot Montreal – säkrad i övertid.

– Vår kedja arbetade hårt och han hittade resultat, säger han efter 5-4-segern.

Det har upprepats gång på gång att det på så kort tid som i går kväll i Nordamerika är extremt viktigt att vara på tårna från början – och rådet William Nilander har uppenbarligen lyssnat på.

Han utmärkte sig i öppningsmatchen av Maple Leafs mot den eviga rivalen Montreal Canadiens, gjorde två fina mål och också hjälp av ett bad med den nya lagkamraten Jimmy Vesey.

– För det första målet gjorde mina lagkamrater ett fantastiskt jobb i kassan, så Carrie Price kunde inte se mitt skott. Å andra sidan väntade jag länge på att hitta ett pass att slå men det slutade med att jag bara drog paketet mot målet, sa Lil-Nilet till nhl.com: s korrespondent.

“Otroligt kul”

– Vår kedja har arbetat hårt och detta har lett till resultat. Vi fick inte många chanser, men vi kämpar ändå.

Mest uppmärksamhet, före och efter matchen, gavs till Joe Thornton. Efter 15 säsonger i San Jose och före åtta i Boston undertecknade den sista veteranen för Leafs före denna säsong, och igår kväll debuterade han i en kedja med superstjärnorna österrikiska Matthews och Mitch Marner.

– Det var så roligt. Jag kan inte vänta på nästa match, säger han.

Montreal var det bästa laget på isen under mycket av öppningskvällen, men Leafs kämpade två gånger av underlägsenhet och tvingade så småningom övertid. Och där kunde backen Morgan Reilly driva det avgörande 4-3-paketet efter tre vilda minuter.

▪▪▪

De regerande mästarna Tampa hade inga problem att hitta rätt attityd efter öppningsceremonin när Stanley Cup-flaggan hissades till taket på Amalie Arena.

Firandet följde de med en solid ansträngning mot en blek Chicago och vann bekvämt 5-1.

Conn Smyth-vinnaren Victor Hedman stod för två assist och Adam Boqvist noterades också för ett av de tröstmål som Dylan Strome gjorde i slutet.

Foto: Frank Gunn / TT News Agency

Publicerad:

Läs vidare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för SHL-ishockey: avslöjanden, åsikter, profilporträtt, djupgående analyser och listor!


Source link