Home / Världen / McConnells hot mot högsta domstolen ger honom befäl över Trumps förra veckan

McConnells hot mot högsta domstolen ger honom befäl över Trumps förra veckanInte många republikaner har vunnit en maktkamp med Donald Trump under de senaste fyra åren.

Nu håller Mitch McConnell, den republikanska ledaren i senaten, Trumps framtida politiska öde i sina händer. Om McConnell väljer att störta Trump i Högsta domstolen i senaten sätter det ett förödmjukande slut på Trumps politiska karriär.

McConnell har hittills gjort det Sade bara att han inte beslutade om Högsta domstolen. Men det faktum att han inte utesluter möjligheten att rösta i Högsta domstolen ger honom en klar fördel i förhandlingarna med Trump under hans sista vecka som president.

I praktiken håller han nu Trump i ett slags koppel som kan hindra presidenten från att göra något för extremt den senaste veckan.

Om McConnell verkligen vill slå ner Trump i högsta domstolen kan han förmodligen samla tillräckligt många republikanska senatorer för att det ska ske.

Tio republikaner röstade Med demokraterna för högsta domstolen på onsdagen. McConnell skulle behöva ytterligare 1

7 republikanska senatorer för att störta Trump.

Läs mer: Här är de tio republikaner som röstade för federal lag mot Trump

Det är dock helt möjligt att McConnells drag bara var en taktisk manöver. Hans hot kan fungera som en varning för Trump för att hindra honom från att göra något irrationellt eller extremt under Vita husets sista dagar. Demokrater i kongressen har varnat för att Trump kan inleda ett krig, kräva nya attacker i Washington eller våld mot politiska motståndare om han får stanna kvar som president resten av veckan.

Så länge McConnell hänger över honom med hotet om överlägsenhet är tanken att det kan tämja Trump under de återstående fem dagarna av sin tid som president.

Trump har knappast fått hjälp Från de senaste avslöjandena om att vissa republikanska lagstiftare kan ha varit inblandade i planeringen av kongressangreppet den 6 januari. De anklagas bland annat för att dela information med högerextremister om var några av demokraternas nyckelpersoner hade sina kontor i kongressbyggnaden.

Men för McConnell är kanske den avgörande faktorn att hundratals stora amerikanska företag denna vecka har sagt att de kommer att begränsa alla donationer till republikanerna så länge Trump styr partiet. McConnell vet att det blir svårt för republikanerna att vinna val utan de pengarna. Hans utmaning är nu att tillfälligt separera det republikanska varumärket från Trump utan att frukta för mycket av de 74 miljoner amerikaner som röstade på honom.

Läs mer:

Björn af Kleen: Andra högsta domstolen mot Trump kan vara mer spännande än den första

Onlinegruppen som söker sanningen om stormen: “Lätt det kommer att gå fel”


Source link