Home / Sport / Gustafson bakom Philadelphia Premiere Victory | SVT Sport

Gustafson bakom Philadelphia Premiere Victory | SVT SportSidney Crosby vann tekniken mot Sean Couturier och så var den nya NHL-säsongen på gång.

Men innan första gången var över rånade en svensk försvarare strålkastaren i centrum av Pittsburgh och Philadelphia och lade grunden för Flyers premiärseger.

Eric Gustafson kom till Philadelphia från Chicago förra hösten och visade i sin första tävlingsmatch för Flyers att han kunde vara viktig för laget.

Han såg till att Philadelphia hade en fördel i premiären, två assist i två lika spel i numerisk överlägsenhet.

De två målen var lika, efter 15 minuter fick Gustafson pucken i den blå linjen och hans skott styrdes i tennis av James van Riemsdyk framför målet. Och efter åtta sekunders öppningstid avfyrade svenskan ett nytt skott, som den här gången styrdes av Nolan Patrick.

Den psykologiska fördelen som hemmalaget fick genom ledningsmålet strax innan pausen släpptes inte. Till slut vann Philadelphia 6-3.

Det var inte längre poäng för Gustafson, utan en assistanspoäng för hans lag Oscar Lindblom i Travis Konecnys 5-3 mål. Lindblom släpptes för Tristan Jarry i Pittsburgh-målet, men fick inte ordning på paketet och Konekni kunde göra en retur.


Source link