Home / Ekonomi / Företagare hävdar full kostnadstäckning för pandemistängning

Företagare hävdar full kostnadstäckning för pandemistängningSnowflake samlar in data på ett ställe för värdefull analys.
Snowflake samlar in data på ett ställe för värdefull analys.

Corona-pandemin har visat att vi behöver tillgång till information på rätt väg – från pålitliga källor, strukturerade och uppdaterade i realtid. Snowflake märker detta och samlar pålitlig data på sin Cloud Data Platform.

I Snowflakes Data Cloud-plattformen kan användaren skapa en “enda sanningskälla” med realtidsdata som samlats in från källor som WHO och John Hopkins University. Uppgifter om antalet infektioner i världen sammanställs på Snowflake Data Marketplace. Plattformen kan hjälpa företag och organisationer att fatta välgrundade beslut och bli mer datadrivna.

– Uppgifterna är redan förberedda för analys när de finns på vår plattform, vilket gör informationen lätt att hantera. Det är också enkelt att kombinera med dina egna data för att skapa en bättre bild av ditt företag, säger Sam Backnäs, Senior Sales Engineer på Snowflake i Sverige.

Kombinerar datakällor för värdefull analys

Data om det infekterade antalet kombineras med data om befolkningstäthet och geolokalisering. För globala företag kan denna information vara avgörande när man planerar när kontor och butiker i olika delar av världen kommer att öppnas igen, eller för att förutsäga hur försäljningen kommer att påverkas i olika länder och regioner. Enligt Sam Bäcknäs säkerställer kombinationen av datakällor intressanta och värdefulla analyser.

Extern länk: Få åtkomst till Covid19-data via Snowflake Data Marketplace

Genom att länka data på Snowflake Data Marketplace över antalet infektioner med till exempel befolkningstäthet och väderinformation kan du förutsäga hur infektionens spridning kommer att utvecklas och var du ska investera mer i förebyggande arbete, säger han. Och håller:

– Jag ser en stor potential för “datadelning” mellan olika sjukhus i Stockholmsområdet som ett exempel. Då kan personalen få information om tillgängliga intensivvårdsavdelningar i realtid i en instrumentpanel istället för via telefonsamtal mellan sjukhusen. Detta är lättare att se och innebär mindre belastning på personalen.

Extern länk: Nyfiken på datadelning? Läs mer här

Molnlösningen har många fördelar

Sam Bäcknäs tror att många företag och organisationer idag har värdefull information som kan kombineras och visualiseras för viktig insikt om sin egen verksamhet och som de också kan sälja vidare. Genom att samla in all information på Snowflake-plattformen kan kunden dra nytta av alla fördelarna med skalbarhet och administrativ enkelhet som en molnlösning erbjuder.

Fakta om snön
Snowflake är en helt molnbaserad dataplattform tillgänglig i Azure, AVS och GCP och skapas för framtida datahantering. Produkten fungerar som “programvara som en tjänst” och gör det möjligt för kunderna att samla in sina värdefulla data på ett ställe. Snowflake Data Marketplace erbjuder också möjlighet att sälja egna datauppsättningar som kan vara av intresse för andra företag.
Läs mer på www.snowflake.com


Source link